Loopgroep 2

ALGEMENE INFORMATIE LOOPGROEP 2

Voor wie
Loopgroep 2 is voor prestatiegerichte en recreatieve lopers van 10 km tot de halve marathon, die elkaar (in een goede sfeer) willen stimuleren. Aan de hand van een gericht schema kan je jouw persoonlijke prestaties verbeteren. Loopgroep 2 is dus voor iedereen die enthousiast is om onder gecertificeerde trainers gezellig en prestatiegericht te trainen.
Om de gezamenlijke trainingen goed en verantwoord te laten verlopen mag het niveauverschil in de groep niet te groot zijn. De tijdsindicatie op de 10 km ligt tussen de 50 en 60 minuten. De atleten wordt aangeraden zoveel mogelijk trainingen te volgen. Indien men enige tijd niet aan de training kan deelnemen, wordt men verzocht dit te melden bij de trainer.

Waar
De trainingen worden zowel op de atletiekbaan van Flevo Delta alsook buiten het sportcomplex gegeven.

Wanneer
De trainingen worden gehouden vanaf het clubhuis van Flevo Delta

dinsdag- en donderdagavond om 19.30 u. – duur van de trainingen is ca. 1½ uur.

maandag- en woensdagavond om 19.30 u. – duur van de training is ca. 1¼ uur

HIER kan je het trainingsschema maandag/woensdag bekijken.

Op zaterdagmorgen kan je met andere atleten een duurloop lopen. Je kunt vanaf het clubhuis van Flevo Delta en in het Roggebots bos trainen.

Dronten: O.l.v. een routetrainer loop je samen ongeveer 10 km. Het tempo is ca. 6.30 min/km. De starttijd is 9.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn er geen duurloop-trainingen. HIER vind je het schema.

Roggebot training: Kees Willems verzorgt de routes en het tempo is ca. 6 min/km. Wie ook vtv een mail wil ontvangen over de route kan een mail zenden naar kees.willems@gmail.com. .

Planning
De trainers stellen een jaarplanning vast samengesteld rond een aantal wedstrijddoelen, die in gezamenlijk overleg tussen trainers en atleten worden vastgesteld. Het streven is maximaal 6 wedstrijden per jaar (aangevuld met enkele trainingswedstrijden). Naast deze zes wedstrijden kan iedere atleet in samenspraak met de trainer naar enkele persoonlijk gekozen wedstrijden toewerken.
Clubactiviteiten van Flevo Delta zullen ingepast worden in de schema’s zodat zoveel mogelijk mensen aan deze wedstrijden kunnen deelnemen.

Informatie

Dorine van Arendonk, tel. 0321-333201, grootarendonk@solcon.nl
Henk Moerkens, tel.: 0321-338580, henk.moerkens@kpnmail.nl
Kees Willems, tel.06-29007952, kees.willems@gmail.com